2

Fransen lanceren eerste docu voor Ipad

De Franse zender France 24 wil via de multimediale documentaire verkrachtingen in Congo onder de aandacht brengen

‘Rape in Congo: Peace Violated’ is ’s werelds eerste en multimediale documentaire voor de Ipad. Artikelen ondersteunt met foto’s, video en geluidsfragmenten vertellen het verhaal van de gruwelijke misstanden in de Noordelijke Kivu regio, gelegen in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC).


Verkrachtingen in Congo komen dagelijks veelvuldig voor. De DRC is een land van oorlog en plundering. Een van de tragische kenmerken van de lange, gewelddadige strijd die er heerst is het wijdverbreide gebruik van verkrachting als oorlogswapen. De Frans journalisten Zoé Lamazou en Sarah Leduc zochten dit vreemde fenomeen uit en maakten een interactieve reportage die eveneens ook een onderzoek is en oplossingen probeert te geven.

De Françaises hebben zowel in tekst als op film hun onderzoek vastgelegd, waarna France 24 besloot de documentaire als exclusieve iPad app te lanceren. France 24 is een pionier op het gebied van multimediale journalistiek. De applicatie ‘Rape in Congo: Peace Violated’ is gratis en kan zowel in het Frans als Engels gedownload worden door iedereen die een Ipad heeft.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)