Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fraudebank Barclays in advertentie: 'Het spijt ons'

  •  
14-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
barc_300.jpg
Infographic: Wat is het schandaal?
In een advertentie in The Guardian, Times en Financial Times heeft topman Marcus Agius excuses aangeboden voor de fraude die de bank heeft gepleegd. Medewerkers van de bank sjoemelden met de rente-tarieven in een poging meer geld binnen te harken.
libor-scandal
Agius, die 12 dagen geleden zijn vertrek aankondigde, schrijft aan zijn klanten:
We hebben oprecht spijt van wat er is gebeurd en dat we u hebben teleurgesteld. Het zijn nu en de komende maanden onze daden die het verschil zullen maken. U bent de levensader van ons bedrijf en we zullen ons niet af laten houden van wat er echt toe doet – presteren voor u, dag in, dag uit.
Mijn collega’s werken daar onvermoeibaar aan. Het bestuur en ik danken hen voor hun toewijding en voor hun vastberadenheid om te verzekeren dat klanten centraal staan bij alles wat we doen.
Ik dank u ook voor uw opdrachten. Het is onze verantwoordelijkheid het recht te verdienen die te behouden.
RTEmagicC_ft-499_553.jpg
Naast Barclays lopen er inmiddels onderzoeken naar onder meer Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, Credit Suisse, Citigroup, JPMorgan Chase en UBS die zich aan dezelfde praktijken schuldig gemaakt zouden hebben.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.