34

Front National-kopstuk wil Franse anti-homowet naar Russisch model

Rijzende ster Julien Rochedy is protégé van Front National-leider Marine Le Pen, die samen met oa PVV en Lega Nord streeft naar machtsblok in EU

Julien Rochedy, directeur de Front National de la Jeunesse en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Montélimar, heeft in een radioprogramma gepleit voor de invoering van een anti-homowet naar Russisch model in Frankrijk. Volgens de 25-jarige protégé van Marine Le Pen zijn berichten over toenemend geweld tegen LHBT Russen ‘complete onzin’.


Rochedy nam in het kader van zijn Front National-kandidatuur bij de lokale verkiezingen deel aan een verkiezingsprogramma dat uitgezonden werd door Sud Radio. In het programma zegt Rochedy dat hij voorstander is van Franse wetgeving die ‘homoseksuele propaganda’ op scholen zou verbieden. De Russische anti-homowet dient daarbij als voorbeeld. Rochedy:

Wat ik van die wet weet, is dat daarmee LHBT-propaganda op scholen verboden wordt. Dat is hun prioriteit – en ja, daar zie ik wel wat in.

De Front National-politicus, wiens partij nauw samenwerkt met de PVV van Geert Wilders, wil de wet ook laten gelden in de publieke ruimte, net als in Rusland het geval is. Het toenemende geweld tegen en zelfs moord op LHBT’s aldaar wordt door hem van de hand gewezen. Hij noemt de berichten ‘complete onzin’ en ‘trucs’ van de LHBT-beweging om internationale steun te krijgen voor hun zaak. Het Front National ageerde vorig jaar nog tegen de invoering van het homohuwelijk in Frankrijk en is openlijk kritisch over pride-demonstraties. Volgens Marine Le Pen zouden de roze parades een provocatie zijn, vooral van katholieken.

COC: Jeugdleider Front National pleit voor Franse anti-homowet

cc-foto: Rémi Noyon

Geef een reactie

Laatste reacties (34)