Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Front National weer in opspraak; OM onderzoekt misbruik overheidsgeld

  •  
04-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wilders bij rechts-populistische ENF

© 2017-01-21 11:36:04 KOBLENZ, DUITSLAND - Marine Le Pen van het Franse Front National en PVV-leider Geert Wilders tijdens een conferentie van rechts-populistische partijen uit het Europees Par

Justitie in Frankrijk heeft het maar druk met de aankomende presidentsverkiezingen in het land. Het ene na het andere onderzoek wordt op rechts gedaan. Zo is justitie nu begonnen met een vooronderzoek naar het mogelijk misbruiken van overheidsgeld door Front National, de extreemrechtse partij van Marine le Pen. Campagneleider David Rachline ligt onder de loep voor het mogelijk misbruiken van geld voor niet-bestaande banen bij de vorige verkiezingscampagne in 2012.
Le Canard Enchâiné schrijft dat het parket in Lille onderzoek doet naar mogelijk misbruik van geld van het departement Nord-Pas-de-Calais. Dat departement zou Front National geld hebben gegeven voor banen die helemaal niet bestonden. Het geld zou vervolgens gebruikt zijn voor het financieren van de campagne van Le Pen.
Het is niet de enige juridische procedure die tegen Front National loopt. Zo eist het Europees Parlement bijvoorbeeld 6,5 ton euro terug van de partij omdat persoonlijke medewerkers van Marine en haar vader, Jean-Marie Le Pen, zich niet bezig zouden hebben gehouden met Europese zaken, maar met lopende partijwerkzaamheden, terwijl ze door Europa betaald gekregen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.