281

Fundamentalistische moskee: ‘Ex-PVV’er bekeerde bij ons’

Arnoud van Doorn publiceert geloofsgetuigenis op Twitter

Het moet de nachtmerrie zijn van iedere PVV-kiezer: stemmen op een moslim. Toch hebben talloze Haagse kiezers dat met terugwerkende kracht gedaan. Arnoud van Doorn, in de gemeenteraad van Den Haag gekozen als politicus voor de PVV maar later afgesplitst, heeft zich bekeerd tot de islam. Een fundamentalistische moskee in Den Haag beweert dat hij daar moslim is geworden (zie update onder).

Voormalig PVV-politicus Arnold van Doorn maakt op Twitter bekend dat hij moslim is geworden. Een tweet van hem bevatte de tekst “Nieuwe start” direct gevolgd door een tweet met in het Arabisch de officiële geloofsgetuigenis die nieuwe moslims moeten uitspreken wanneer ze zich bekeren: “Ik getuig dat (er) geen godheid is (dan) alleen God en ik getuig dat Mohammed de gezant van God is.”

Van een hack is geen sprake. Van Doorn heeft in een kort telefonisch interview aan Joop laten weten dat hij inderdaad moslim is geworden. De geloofsbelijdenis is getwitterd in het kader van een ‘nieuwe start’.

“Je moet die twee tweets als één zien. Maar verder wil ik er niets over zeggen. Ik beschouw welk geloof iemand aanhangt als een privé-aangelegenheid.”
– Maar u heeft het zelf op Twitter bekend gemaakt, dan zult u daar toch vragen over krijgen.
“Dat klopt maar ik zie het als een privé-aangelegenheid en daar wil ik het verder bij laten.”

Justitie startte vorige maand een onderzoek naar Van Doorn omdat hij vertrouwelijke informatie van het gemeentebestuur zou hebben gelekt. Hij werd in 2011 uit de PVV gezet wegens fouten bij het beheer van het budget. Sindsdien vormt hij de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag.

Update 14:15
Arnoud van Doorn stelt op twitter “Jammer dat Joop.nl mij verkeerd citeert. Ik heb aangegeven geen uitspraken te doen over mijn religie.” Wat hij daarmee bedoelt, is onduidelijk. Een telefoontje naar de fractiekamer wordt naar zijn voicemail geleid. In het korte telefoongesprek heeft hij tot twee maal toe bevestigd dat de geloofsgetuigenis op Twitter van hemzelf afkomstig was. “Maar verder wil ik dat niet in de media ten toon spreiden,” zei hij.

Joop heeft vóór publicatie ook uit andere bron vernomen dat Van Doorn tot de islam bekeerd is.

Update vrijdag 1 maart 9:00

De salafistische as-Soennah moskee stelt dat Arnoud van Doorn daar moslim is geworden. Volgens de moskee hebben ze voor die mededeling toestemming van de bekeerde Van Doorn. “Hij gaf aan geen problemen te hebben met het melden dat hij bij ons moslim is geworden en dat hij bij ons begeleid zal worden.” De bewuste moskee staat bekend als radicaal maar zou een nieuwe koers willen volgen. Tot maart 2012 was het de basis van de beruchte imam Fawaz Jneid.

Geef een reactie

Laatste reacties (281)