Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fusie PvdA-GroenLinks gaat Job Cohen nog niet ver genoeg

  •  
30-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
237 keer bekeken
  •  
jobcohen
Voormalig PvdA-leider Job Cohen juicht de samenwerking tussen zijn partij en GroenLinks toe, maar vindt dat ook de SP, Partij voor de Dieren en BIJ1 betrokken moeten worden. Dat zei hij maandag bij De Nieuws BV.
“Het perspectief moet zijn dat iedereen die voor de sociale kant is, realiseert dat dat alleen maar kan door behoorlijke samenwerking”, meent Cohen. Een nieuwe voorzitter van de PvdA moet wat hem betreft het voortouw nemen bij het vormgeven van de linkse samenwerking. “Die linkerkant moet weer steviger worden, want dat stelt natuurlijk veel te weinig voor op dit ogenblik.”
Cohen wil al langer een sterk links blok dat een vuist kan maken. Daags na de verkiezingen pleitte hij ervoor om de linkse partijen op te heffen en een grote, nieuwe partij op te richten. “Verzin een nieuwe naam en dan hopsakee.” In NRC Handelsblad schreef hij:
" Het gaat erom het sociale gedachtegoed, dat zo’n dramatische nederlaag leed bij de afgelopen verkiezingen, nieuw momentum te geven – ten dienste van de samenleving. Daarvoor is het de hoogste tijd."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.