Laatste update 11:10
108

FvD-kandidaatvoorzitter Senaat schoffeert Holocaust-slachtoffers, betwijfelt MH17-rapport

Toine Beukering, het Eerste Kamerlid dat door Forum voor Democratie naar voren is geschoven als nieuwe voorzitter voor de Senaat, stelt in een interview met De Telegraaf onder meer over de Holocaust:

Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden – zo’n dapper strijdbaar volk – als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik heb nooit het echte antwoord gevonden. 

Interviewers Inge Lengton en Wouter de Winther tonen zich op z’n zachtst gezegd verbaasd maar Beukering ziet zelf het probleem niet:

Ik beledig daar niemand mee.

Daarna gaat het over het neerhalen van de MH17 waarbij 298 mensen om het leven kwamen, waaronder 193 Nederlanders. FvD-leider Thierry Baudet stelde eerder niet te willen aannemen dat Rusland daar iets mee te maken heeft, ondanks het  rapport  van Joint Investigation Team (JIT)  dat uitgebreid onderzoek deed en onder meer vaststelde dat het passagiersvliegtuig werd neergehaald met een raket die uit Rusland afkomstig was. De raket werd ook afgevuurd vanuit het gebied dat in handen is van door Rusland gesteunde gewapende groeperingen.

Een Maleisische minister heeft daar ook vraagtekens bij geplaatst. Dus ik wacht even af. Wat ik wel vind, is dat we heel snel naar conclusies willen gaan. (…) Ik heb gezegd: het zou een Oekraïense gek geweest kunnen zijn.

De minister waar Beukering op doelt is premier Mahathir Mohammad die anderhalve week geleden iets dergelijks beweerde, tot ontzetting van onder meer de nabestaanden. Mohammad is een liefhebber van complot-theorieën. Zo beweerde hij eerder over het vermiste toestel MH370 dat het gekaapt werd en vervolgens op afstand overgenomen.

Beukering (60) is een gepensioneerd brigadegeneraal.

cc-photo: United Nations Photo. Vernietigingskamp Auschwitz II – Birkenau.

Geef een reactie

Laatste reacties (108)