Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

G20 demonstranten worden tegengehouden bij de grens

  •  
06-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-07-06 om 18.19.20

© cc foto: Rasande Tyskar

Een groep van ongeveer 30 demonstranten die op weg was naar de G20 in Hamburg wordt net over de grens met Duitsland al 4 uur vastgehouden. Hun paspoorten en identiteitsbewijzen zijn ingenomen.
Rond half zes vanmiddag hebben de demonstranten te horen gekregen dat ze Duitsland niet in mogen. Waarom dat niet mag, is hen niet verteld.
Hun paspoorten krijgen de demonstranten pas terug op het politiebureau in Nederland, zegt demonstrant Auke. “Ze willen dat we onder politiebegeleiding terug naar Nederland gaan. Daar zouden we een verklaring moeten ondertekenen voordat we ons paspoort terugkrijgen.” Wat in die verklaring staat is niet bekend. “Waarschijnlijk moeten we beloven dat we dit weekend niet proberen Duitsland in te komen”, aldus Auke.
EenVandaag verslaggever Sander ’t Sas is ter plaatse. Volgens hem dreigt de politie de activisten met een proces verbaal. Ook zouden ze Duitsland voor langere tijd niet in mogen als ze niet meewerken.

Meer over:

g20, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.