62

Gas- en oliereuzen keren dikste bonussen uit

CBS: Gas- en oliebedrijven keerden in 2010 hoogste bonussen uit … Financiële dienstverlening is een goede tweede … In alle bedrijfstakken zijn de bonussen ‘licht’ afgenomen

Bedrijven die zich bezig houden met de gas- en oliewinning waren in 2010 koploper in het uitkeren van bonussen. Deze waren met name incidenteel en bedroegen gemiddeld 17.000 euro per werknemers, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Volgens de cijfers van het CBS is de financiële dienstverlening nog steeds een goede tweede. Daar werd ruim 12.000 euro uitgegeven aan bijzondere beloningen. De sector eindigt nog steeds hoog terwijl tussen 2008 en 2010 de bonusbetalingen in deze sector flink zijn gedaald.

Voor alle bedrijfstakken samen zijn de bonussen licht afgenomen tussen 2008 en 2010, aldus het CBS. In de financiële dienstverlening en het onroerend goed daalde de bonussen het meest met ruwweg 20 procent. De bedrijfstakken als informatie, horeca, water en zorg, sectoren die altijd onderaan de bonusladder stonden, is een kleine toename te zien. Alleen in de energievoorziening is een duidelijk stijging te zien. Die wordt veroorzaakt door overnames in de branche.

Opmerkelijk is dat de bedrijfstakken energievoorziening, informatie en communicatie en de specialistische zakelijke dienstverlening relatief veel incidentele, maar weinig overeengekomen toeslagen kent.
AD: Hoogste bonussen bij gas- en oliebedrijven
cc-foto: The Justified sinner

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (62)