40

Gaybar onder vuur na satire met Laatste Avondmaal

Een gaybar in de Italiaanse stad Salerno, zo’n 40 kilometer ten zuiden van Napels, wordt bedreigd door conservatieven vanwege een parodie op het beroemde Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Op een affiche voor een feestavond zijn de discipelen van Jezus veranderd in homo-mannen die onder meer met elkaar zoenen. Er wordt ook gesuggereerd dat de apostel Thomas, die naast Jezus aan tafel zit een pijpbeurt ontvangt van een verder onherkenbaar persoon.

De affiche wordt gebruikt om een evenement van DiverCity aan te kondigen dat dit jaar op Witte Donderdag valt, de dag waarop christenen het laatste avondmaal van Jezus, waarbij hij werd verraden door een van zijn apostelen, herdenken. Forza Italia, de partij van Silvio Berlusconi, heeft geëist dat het evenement wordt afgelast omdat de organisatie ‘respectloos’ is. Een woordvoerder roept alle Italianen op hun woede op de organisatie en gaybar kenbaar te maken. De Facebook-pagina’s van de organisatie en de gaybar zijn bedolven onder haatdragende reacties en negatieve reviews.

DiverCity peinst er echter niet over het evenement te cancellen en nodigt juist iedereen uit om het feest mee te komen vieren. “We willen nogmaals ons respect voor andermans opvattingen benadrukken, maar we willen ook nog nog eens krachtig duidelijk maken dat we overtuigd zijn van onze vrijheid om zo te leven en onszelf te vermaken als we zelf willen.” Het zwaar christelijke Italië kent traditioneel een weinig tolerante houding tegenover homo’s. Onder de Romeinen was dat anders maar met de invoering van het christendom veranderde dat.

bron: Pink News

Geef een reactie

Laatste reacties (40)