Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gearresteerde demonstranten zondag opnieuw bij Schiphol

  •  
15-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Protestival

© Foto: Shody Careman

De actievoerders die zaterdag op Schiphol werden gearresteerd, demonstreren zondag opnieuw bij de luchthaven. Deze keer voeren de klimaatactivisten niet binnen actie, maar buiten: op het Jan Dellaertplein. Ze willen onder meer een kunstwerk overhandigen aan Dick Benschop, de topman van Schiphol.
Schiphol wordt met talloze subsidies overeind gehouden: de luchthaven is het grootste tax-free tankstation van Nederland, en reizigers hoeven geen belasting te betalen over hun tickets. De actievoerders willen dat daar verandering in komt. Ze willen een eerlijke prijs voor vliegen, minder vluchten en geen Lelystad Airport.
Kritiek op Haarlemmermeer Ondertussen is er veel kritiek op de gemeente Haarlemmermeer die zaterdag snel een einde maakte aan de vreedzame demonstratie op Schiphol Plaza. Zo heeft Emile Affolter van Amnesty International geen goed woord over voor de burgemeester van Haarlemmermeer. GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger meldt op Twitter dat ze mondelinge vragen heeft aangemeld over het optreden van de gemeente.
Foto: Shody Careman
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.