Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gearresteerde GroenLinks-wethouder had geen drugs gebruikt

  •  
13-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
30213475601_38ac2963f3_k

© cc-foto: Fred Romero https://flic.kr/p/N2RXF8

In het bloed van ex-GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens uit Diemen is na zijn arrestatie geen spoor van verboden stoffen gevonden. De politie pakte hem op wegens verstoring van de openbare orde en uitte het vermoeden dat hij onder de drugs zat. Hij zou GHB en cannabis in bezit hebben gehad maar de politie kon niet bevestigen dat daar daadwerkelijk sprake van is geweest. Nuijens maakte de uitslag van laboratoriumonderzoek zelf bekend via Twitter maar onthoudt zich verder van commentaar omdat hij mogelijk nog vervolgd wordt.
Nuijens werd opgepakt omdat hij vanaf een terras bij de Stopera naar de politie geschreeuwd zou hebben en werd er van beschuldigd naar agenten gespuugd te hebben. Dat laatste bleek niet op camerabeelden te zien. Hij nam direct na zijn arrestatie ontslag als wethouder. De Telegraaf stelde dat er getuigen waren van het drugsgebruik. Ook dat bleek niet te kloppen, meldde Joop eerder:
"In het NPO1-radioprogramma Spraakmakers was vrijdagochtend Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen te gast. In de uitzending geeft hij toe de berichtgeving rond Nuijens extra te hebben aangezet, of zoals hij zelf zegt ‘in het zonnetje gezet’, omdat Nuijens zich in het verleden kritisch heeft uitgelaten over de Telegraaf."
cc-foto: Fred Romero
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.