72

Geblondeerde haat-dominee opent kerk bij Ground Zero

Tv-dominee Bill Keller berucht vanwege verketteren homo's en moslims

De evangelist uit Florida wil een kerk nabij Ground Zero openen. Zondag begint hij met preken in het Mariott, waar hij zal blijven preken tot het beoogde bedrag van 8 miljoen dollar, benodigd om een christelijk centrum te openen, binnen is. Opmerkelijk is dat de komst van de kerk nog niet heeft geleid tot een protest, terwijl de pastoor bekend staat om zijn anti-moslim en anti-homo uitlatingen.

Critici van het islamitische centrum willen niet dat de moskee er komt omdat ze vinden dat er in het gebied rondom de op 11 september getroffen Ground Zero een ‘zone van plechtigheid’ moet zijn. Anderen vinden de moskee ‘bewust provocerend’  en vinden dat het islamitisch centrum onrespectvol is voor de slachtoffers. Tegen de komst van Bill Keller wordt niet geprotesteerd, terwijl hij er extreem haatdragende opvattingen op na houdt.

Keller provoceert met zijn kerk en zijn standpunten tegenover moslims. Zo meent de dominee dat de islam een religie is van ‘haat en dood’ , waarvan alle aanhangers naar de hel zullen gaan. Ook zegt hij dat de islam een prachtige religie is… voor pedofielen. Zijn nationale televisieshow werd in 2007 na vier jaar van de buis gehaald wegens de rabiate anti-moslimtaal. In 2008 kwam Kelly in opspraak toen hij een reclame campagne startte tegen presidentskandidaat Mitt Romney, omdat laatstgenoemde mormoon is. De campagne had de naam ‘stemmen voor Satan’.

De evangelist staat bekend om het handig financieel profiteren van controverses. Dat hij dat nu weer zal doen is niet uitgesloten. Eerder haalde hij gelovigen al over hun sieraden en goud naar hem te sturen. Op de website voor het christelijk centrum staat een link met ‘verdien $$$ – klik hier!’ De link verwijst naar een brief waarin Keller gelovigen wijst op een korting van 10 procent, indien zij hun vrienden overhalen geld te doneren aan het christelijk centrum.

Keller heeft eerder drie jaar in de gevangenis gezeten wegens fraude.

The Salon: Bigot starts Ground Zero Church: Where’s the outrage?

Geef een reactie

Laatste reacties (72)