Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Geef 70-plussers recht om te sterven'

  •  
08-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
241 keer bekeken
  •  
red_blue_300.jpg
Bolkestein, Terlouw, d'Ancona en Swaab in initiatiefgroep die wettelijk recht wil realiseren
Mensen moeten na hun zeventigste levensjaar zelf kunnen beslissen wanneer ze hun leven beëindigen. Dat bepleit een breed samengestelde groep van oud-politici en andere prominenten. Nu is het nog strafbaar steun te verlenen aan een zelfgekozen dood. De groep wil een wetswijziging.
NRC Handelsblad schrijft dat de groep 40.000 steunbetuigingen wil verzamelen om het onderwerp behandeld te laten worden door de Tweede Kamer. Het voorstel houdt in dat mensen die niet verder willen leven terecht kunnen bij hulpverleners.
Daarbij wordt niet gedacht aan artsen, maar aan verpleegkundigen, psychologen of geestelijk verzorgers die hiervoor opgeleid en gecertificeerd zijn. Zij zouden de vraag om stervenshulp moeten controleren door een serie gesprekken met de oudere. Pas na een bevestigende second opinion van een tweede hulpverlener kunnen de dodelijke middelen worden verstrekt. De hulpverlener ziet er op toe dat de oudere deze zelf inneemt.
cc-foto: pinkangelbabe

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.