Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Geef boetes bij te dure medicijnen'

  •  
08-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-medicijnlab_300.jpg
GroenLinks-Kamerlid wil dat ook een prijsplafond wordt overwogen
GroenLinks wil dat de farmaceutische industrie gedwongen wordt verantwoording af te leggen over haar beleid. De partij presenteert hier vandaag een driepuntenplan voor. GroenLinks wil meer transparantie, onafhankelijke informatie en controle op Europees niveau. GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman zegt zo te willen bereiken dat de belangen van de medicijngebruiker weer voorop komen te staan. Het nieuws van de afgelopen weken over hoge medicijnkosten, overmedicatie en oneerlijke concurrentie maakt volgens GroenLinks duidelijk dat de industrie nu aangepakt moet worden.
We moeten mensen beter maken, niet de kas van farmaceuten onnodig spekken. Er gaat van alles fout met ondoorzichtige sponsoring, het vernietigen van voorraden en patentverlenging. Terwijl het juist van levensbelang is dat medicijnen voor de gebruiker betaalbaar zijn en blijven. Ik vind dat de politiek fabrikanten moet dwingen hun gedrag te verbeteren.
Ik wil met dit driepuntenplan een fundamentele discussie starten over de farmaceutische industrie. Laten we niet langer wachten en direct verbetering eisen waar dat kan. Patienten worden de dupe van ongeduldige aandeelhouders die de sector los doenzingen van haar maatschappelijke taak.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.