Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Geef minder uit aan managers en papier in zorg'

  •  
29-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vanrijn300.jpg
PvdA pleit voor maximum overheadkosten in zorg ... Uitgaven verschillen veel per zorginstelling 
De PvdA pleit voor een maximumbedrag dat in de zorg uitgegeven mag worden aan ‘papierwerk’. Om te voorkomen dat te veel geld niet terecht komt daar waar het nodig is, moeten zorginstellingen gebonden zijn aan een maximum dat ze mogen uitgeven aan bijvoorbeeld auto’s, managers en papierwerk. Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van Volksgezondheid.
PvdA-Kamerlid Otwin van Dijk meent dat het per instelling enorm verschilt hoeveel wordt uitgegeven om de eigen organisatie draaiende te houden. “Dat varieert van enkele procenten van hun budget tot soms wel tientallen procenten”, aldus Van Dijk. “Het moet mogelijk zijn daarin verbetering te brengen.”
Van Dijk weet niet om hoeveel procent het uiteindelijk zou moeten draaien. Dat is aan de staatssecretaris. Het liefst ziet hij dat de langdurige zorg in de toekomst werkt zoals Buurtzorg Nederland. Die instelling levert thuiszorg en doet dat vrijwel zonder managers.
cc-foto: Roel Wijnants, Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.