30

Geeft Sint oppepper aan kwakkelende detailhandel?

Winkeliers verwachten recordomzet ... Consument is terughoudend ... Wat doe jij?

Zaterdagmiddag arriveerde Sinterklaas in Dordrecht voor zijn jaarlijkse cadeau-toernee langs Nederlandse kinderschoenen. Heeft hij ook een surprise in petto voor de economie?

De goedheiligman en zijn legertje Pieten arriveerde met de Pakjesboot 12. Hij werd opgewacht door duizenden kinderen die op de kade van de Wolwevershaven Sinterklaasliedjes zongen. Niet alleen de kinderen zijn blij met zijn komst ook de detailhandel keek reikhalzend uit naar de stoomboot. Detailhandel Nederland verwacht dit jaar met Sinterklaas een extra omzet van € 493 miljoen.

Volgens de NOS is dat ijdele hoop:

Onderzoeken onder consumenten leveren juist iets anders op marktonderzoeker GFK ondervroeg in opdracht van de NOS zo’n 14.000 huishoudens en daaruit bleek dat 37 procent van de consumenten minder denkt uit te geven aan Sinterklaasinkopen. De uitkomsten van een ander onderzoek van Q&A Research & Consultancy sluiten aan bij de conclusies van GfK. Q&A ondervroeg 1100 huishoudens. Uit de antwoorden blijkt dat zij 8 procent minder zullen uitgeven aan sinterklaascadeaus.

NRC: Kerstman heeft duurdere cadeau’s maar Sint blijft favoriet

Gaat Sinterklaas inderdaad een mager jaar tegemoet of is het juist een lichtpunt in sombere tijden en geven we elkaar wat extra’s? Wat doe jij? Wacht je tot Kerst? Of wordt het een sobere feestmaand?

Geef een reactie

Laatste reacties (30)