73

Geen 30.000 maar slechts 30 nieuwe Britse beademingsapparaten

De Britse minister Michael Gove beloofde dinsdag dat “de eerste van duizenden” nieuwe, in eigen land geproduceerde beademingsapparaten volgende week beschikbaar zouden komen. De bewindsman vertelde er alleen niet bij hoe groot de levering zou zijn.

Dat is nu wel bekend. De Britse gezondheidszorg krijgt volgende week de beschikking over dertig nieuwe beademingsapparaten. De Britse gezondheidsdienst NHS sprak eerder de verwachting uit dat er aan het eind van deze maand 30.000 nieuwe apparaten nodig zijn om alle coronapatiënten te kunnen behandelen.

Op dit moment zijn er 8.000 beademingsapparaten in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Conservatieve regering zitten er nog ‘duizenden apparaten in de pijplijn’, meldt The Independent.

De voormalige minister van Justitie Phillip Lee heeft tegenover Sky News verklaard dat de regering al in januari wist dat er een tekort was aan beademingsapparatuur. Op dat moment wist de Britse overheid ook al dat Covid-19 tot ademhalingsproblemen kan leiden. “Ik begrijp niet waarom de regering toen niet heeft besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en beademingsapparaten te bestellen.”

In Britse ziekenhuizen zijn dinsdag 563 mensen overleden als gevolg van Covid-19, waarmee het totaal op 2.352 komt. Bij een kleine 30.000 Britten is vastgesteld dat ze besmet zijn met het nieuwe coronavirus.

Lees ook:
Boris Johnson weigert levensreddende samenwerking met EU tegen corona

Geef een reactie

Laatste reacties (73)