Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen avondklok en musea mogen weer open. Horeca blijft voorlopig dicht

  •  
10-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Debat over ontwikkelingen rondom coronavirus

© DEN HAAG - Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) tijdens het plenair debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. ANP BART MAAT

Het kabinet voert geen regionale avondklok in. Dat heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dinsdagmiddag laten weten. Een meerderheid van de Tweede Kamer was al tegen het plan voor een avondklok in regio’s waar veel coronabesmettingen zijn, maar nu die besmettingen verder teruglopen vindt ook de minister aangescherpte regels niet nodig.
Ook zei De Jonge dat er geen sprake is van het sluiten van scholen in die regio’s. Daarnaast mogen bibliotheken, bioscopen en musea vanaf volgende week weer open. Vorige week werden die voor een periode van twee weken gesloten. Volgens het kabinet was dat nodig om het aantal reisbewegingen van mensen te verminderen en zo verspreiding van het coronavirus terug te dringen. De horeca blijft wel gesloten, naar verwachting tot minstens half december.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.