29

Geen budget meer voor Achmea-klanten in Deventer Ziekenhuis

Wie verzekerd is bij Zilveren Kruis, Interpolis of een van de andere Achmea-merken, kan de rest van het jaar niet meer terecht bij het Deventer Ziekenhuis. Dat meldt De Stentor. Het ziekenhuis heeft het maximum bereikt van het met Achmea afgesproken budget en wil deze niet overschrijden. Nieuwe patiënten zullen tot 1 januari een ander ziekenhuis moeten zoeken.

Patiënten met reeds gemaakte afspraken kunnen nog wel terecht, net als spoedgevallen, oncologiepatiënten, zwangere vrouwen, en kinderen. Andere patiënten die nog geen afspraak hebben gemaakt, moeten uitwijken of wachten. Manager financiën van het ziekenhuis Mark Klein Koerkamp wil echter niet spreken van een opname- of patiëntenstop. Wel noemt hij het vervelend voor de patiënten en een uitzonderlijke situatie voor het ziekenhuis.

Het Deventer Ziekenhuis voorzag de overschrijding van het budget al in de zomer. Veel ziekenhuizen in Nederland hebben rekening te houden met plafonds in de contracten met zorgverzekeraars: ziekenhuizen die dat budget overschrijden, krijgt geen behandelingen meer vergoed en werken op eigen kosten. Afgelopen zomer vroeg het Deventer Ziekenhuis Achmea om tot aanvullende contractering te komen zodat het budget groter werd, maar dat weigerde de zorgverzekeraar.

Beeld: Google Streetview

Geef een reactie

Laatste reacties (29)