Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen CDA'er neemt het op tegen Balkenende

  •  
13-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hackcop_300.jpg
Opstand tegen bekritiseerde leider is effectief de kop ingedrukt
Tegenkandidaten hebben zich niet gemeld, dus Balkenende is definitief de lijsttrekker van het CDA voor de Kamerverkiezingen.
Tot maandagavond konden tegenkandidaten zich nog  melden, maar van die mogelijkheid heeft niemand gebruik gemaakt, aldus een woordvoerder van het CDA. Dit meldt De Volkskrant dinsdag.
RTEmagicC_ANP-Balkenende_alleen300.jpg
Demissionair premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende is daarmee voor de vierde keer op rij lijsttrekker voor het CDA. Het partijcongres hoeft zijn benoeming tot lijsttrekker alleen nog bij acclamatie bekrachtigen.
Op een vraag in het EO-televisieprogramma Moraalridders begin maart of hij alleen in de running is voor het premierschap, zei Balkenende: “Laat ik daar maar eens ja op zeggen.” Vervolgens klonken er vanuit de achterban veel kritische geluiden, onder meer van vertrekkend Kamerlid Annie Schreijer-Pierik, die betoogde dat zelfs de Kamerfractie had aangedrongen op vervanging van Balkenende. Alle kritiek werd door de premier afgedaan met de opmerking ‘dat er maar zes mensen kritiek hadden’ en dat de media het weer eens hadden gedaan.
Lees ook:
Opinie: Wanneer vertrekt Balkenende?

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.