Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen compromis voor dierenorganisaties over jacht

  •  
23-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hunting_300.jpeg
De Dierenbescherming en Natuurmonumenten werken niet mee aan 'jacht compromis' zoals dat vorige week door VVD en PvdA werd voorgesteld
In ruil voor ruime regels voor de plezierjacht, zouden de organisaties in het vervolg mogen meepraten over dierenwelzijn in de zogenaamde Faunabeheereenheden (FBE). Maar Dierenbescherming en Natuurmonumenten voelen daar helemaal niets voor, zo meldt Trouw dinsdag
De Dierenbescherming stelt dat het het plan van de VVD en PvdA een ‘wassen neus’ is en van tafel moet. Natuurmonumenten is het weliswaar oneens met het compromis, maar zegt ‘wel verder te willen praten om tot een andere aanpak te komen’ aldus Trouw. 
De weigering is een klap in het gezicht van PvdA-kamerlid Henk Leenders. Vorige week verdedigde hij zijn plan nog met het argument dat als deze organisaties stemrecht krijgen, bij de jacht ‘het belang van de natuur altijd op één staat’, schrijft Trouw. Nu blijkt echter dat hij de exacte tekst van zijn plan helemaal niet met de grote dieren- en natuurorganisaties heeft afgestemd. Door de weigering van de maatschappelijke organisaties blijft er van een ‘compromis’ niets over. De Tweede Kamer bespreekt de kwestie woensdag.
Foto cc: Kevin Squeak

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.