41

Geen FvD in Staten Zuid-Holland, CDA stapt uit overleg

De coalitieonderhandelingen voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland zijn stukgelopen, omdat het CDA niet langer wil onderhandelen met het Forum voor Democratie en de VVD. Voor het Forum voor Democratie betekent dit dat zij niet in het bestuur terechtkomen, aangezien behalve de VVD niemand met die partij in zee wil.

Informateur Hans Wiegel heeft inmiddels laten weten de opdracht terug te geven. Het CDA komt later met een verklaring over het terugtreden uit de onderhandelingen. Eerder al stapte ChristenUnie/SGP uit de gesprekken omdat zij geen bestuur wilden vormen met het FvD nadat partijleider Thierry Baudet een video deelde afkomstig van een extreemrechtse website.

Over de extreemrechtse video liet Baudet na het terugtrekken van CU/SGP weten het ‘belachelijk’ te vinden dat die partijen niet meer met hem in zee wilde en deelde de video nog een keer. Woensdag liet FvD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Paul Cliteur tegenover EenVandaag weten dat het wat hem betreft niet uitmaakt waar zo’n video vandaan komt:

Bron: Omroep West

Geef een reactie

Laatste reacties (41)