Laatste update 21:06
34

‘Geen gekus meer op de werkvloer in 2018’

In Nederland is de plaag wat minder hardnekkig dan in Frankrijk maar in dat laatste land is nu de discussie geopend: stop het zoenen op het werk. Daarbij gaat het om de twee of drie wangkussen waar sommige collega’s op trakteren bij wijze van begroeting. En niet iedereen is daarvan gediend. De kwestie is op de agenda gezet door een Franse burgemeester, schrijft De Standaard:

‘Ik ben al meerdere keren opzettelijk te laat gekomen voor de gemeenteraad’, bekent Aude Picard Wolff, burgemeester van Morette, tegenover de krant Le Dauphiné Libéré. ‘Ik heb simpelweg geen zin om 73 gemeenteraadsleden te kussen. Picard Wolff hoopt dat haar bekentenis mensen tot nadenken stemt. ‘We zouden ons vrijer moeten voelen in onze keuze om al dan niet te kussen.’

De Nederlandse deskundige Willeke Bezemer komt in de Vlaamse media aan het woord. Ze hekelt de nieuwjaarszoenen die op de werkvloer na 1 januari worden uitgedeeld. “Ook die zijn niet oké. Ik heb het zelfs wel eens over “nieuwjaarsterreur”. Ik ken mensen die zich zelfs ziek melden op zo’n dag.” De wenselijkheid ervan zou onder collega’s besproken moeten worden. Volgens haar wordt dan duidelijk dat veel mensen er een afkeer van hebben.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)