Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen inperking verkoop vuurwerk

  •  
03-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_vuurwerk_ccfoto_marco_nedermeijer_300
Update: Tijdsraam waarin vuurwerk afgestoken mag worden wel ingeperkt ... PvdA en VVD tegen voorstel eigen kabinet
De Tweede Kamer blokkeert het voorstel dat staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu onlangs presenteerde om de overlast door vuurwerk terug te dringen. Zij stelde onder meer voor om het aantal verkoopdagen terug te schroeven van drie naar twee.
De rijen bij de verkooppunten zullen langer zijn, waardoor mensen sneller geneigd zijn om online vuurwerk in het buitenland te bestellen. Als je wil dat mensen zoveel mogelijk legaal vuurwerk afsteken moet je mensen niet prikkelen om illegaal in te kopen.
PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is dat met hem eens. Donderdag debatteert de Tweede Kamer met Mansveld en Opstelten over de maatregelen tegen vuurwerkoverlast.
Naast de beperking van de verkoopdagen wil het kabinet ook de afsteektijden aanpakken. Nu mag dat vanaf oudjaarsdag om 10.00 uur in de ochtend. Dit wordt 18.00 uur.
Update 14.40 De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het plan om het tijdsraam waarin vuurwerk afgestoken mag worden in te perken.Voortaan moet al het vuurwerk met oud en nieuw binnen acht uur zijn afgestoken. Dat houdt in dat vuurwerk voortaan alleen van 18.00 tot 02.00 afgestoken mag worden, terwijl dat nu nog 10.00 tot 02.00 was.
CC-foto: Marco Nedermeijer  

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.