146

‘Geen kinderen meer voor falende ouders’

Drie hoogleraren en twee kinderrechters pleiten voor de omstreden maatregel. Ook bij Jeugdzorg klinkt roep om verplichte anti-conceptie

Mensen die keer op keer laten zien dat ze het ouderschap niet aankunnen, moeten verplicht aan de anticonceptie. Die omstreden maatregel willen drie hoogleraren en twee kinderrechters, zo meldt RLT Nieuws. De roep om een gedwongen prikpil voor ouders die eerder hun kinderen ernstig hebben mishandeld of verwaarloosd, klinkt ook in de jeugdzorg.

RTL Nieuws meldt:

Volgens hoogleraar jeugdrecht en kinderrechter Paul Vlaardingerbroek zijn er schrijnende gevallen die de vergaande ingreep rechtvaardigen. Hij kent een geval van een vrouw die veertien kinderen kreeg. De eerste 13 kinderen werden weggehaald door de kinderbescherming. Het veertiende kind mocht ze houden. Dat verwende ze vervolgens zo erg met chocola, cola, patat en chips dat het met negen jaar 70 kilo woog.
Het gaat naar schatting om enkele tientallen ouders die in aanmerking komen voor een verplichte prikpil, zeggen de hoogleraren en kinderrechters.

Geef een reactie

Laatste reacties (146)