113

‘Geen Nederlandse bloemen meer naar de paus’

Nederland schenkt sinds 1985 elk jaar met Pasen bloemen aan Vaticaan ... Activisten op Facebook: 'Bloemen houden van alle mensen, dus ook van homo's'

Nederland schenkt sinds 1985 elk jaar met Pasen bloemen aan de Paus. De Nederlandse bloemen sieren elk jaar weer het altaar, die voor miljoenen kijkers van de toespraak te zien zijn. Dat is een mooie promotie van Hollandse bloemen. Maar daar denkt niet iedereen zo over. Er is namelijk een Facebook groep opgericht met het doel om geen bloemen meer te geven aan de paus. De pagina heeft binnen twee dagen al meer dan 16.000 likes.


Gisteren is er weer ophef ontstaan over de uitspraken van de rooms-katholieke leider. Hij zou in zijn kerstspeech gezegd hebben dat homoseksuelen de essentie van het menselijke wezen vernietigen. Daarop besloot presentator Baijens de kerk vaarwel te zeggen en riep hij andere ontevreden geloofsgenoten op om hetzelfde te doen.

Op de pagina, die als uitgangspunt heeft dat bloemen van alle mensen houden, staat als omschrijving vermeld:

Waarom zou je iemand die stelselmatig homo’s en homoseksualiteit veroordeelt nog bloemen geven? Waarom zou je als bloementeler in een modern en tolerant Nederland geassocieerd willen worden met de beledigende ideologie van de Paus? Wij denken dat er mooiere en menslievender zaken zijn waarmee de Nederlandse siertelers zich kunnen profileren. Dus: Geen bloemen naar de Paus!

Lees ook: Presentator Winfried Baijens zegt kerk vaarwel na homospeech paus

Geef een reactie

Laatste reacties (113)