Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen onderzoek naar rol burgemeester en politie bij zelfdoding Willie Dille

  •  
22-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
williedille
Er wordt geen politiek onderzoek ingesteld naar de rol van de Haagse burgemeester Pauline Krikke en de politie in de aanloop naar de zelfdoding van PVV-raadslid Willie Dille. Dat schrijft Omroep West.
Dille maakte twee weken geleden een einde aan haar leven. Vlak voor haar dood plaatste Dille een filmpje op Facebook, waarin ze zei verkracht te zijn door ‘een groep moslims’ die haar de mond zouden willen snoeren in de Haagse gemeenteraad. In de video verklaarde zij zich niet gesteund of geloofd te voelen en gaf aan ‘haar strijd’ te staken. Dille had eerder al haar verhaal gedaan bij de burgemeester en de politie, maar ondanks aandringen van de betrokken partijen wilde de politica geen aangifte doen.
Het Openbaar Ministerie liet vlak na de dood van Dille weten af te zien van strafrechtelijk onderzoek door een gebrek aan aanknopingspunten, mede omdat Dille zelf weigerde informatie te geven. Oppositiepartijen PVV, CDA en PvdA, HSP, SP en NIDA vroegen daarna om een onderzoek naar de rol van de politie en burgemeester Krikke. Collegepartijen D66 en GroenLinks vinden dat echter geen taak voor de gemeente, maar voor politie en justitie. De resterende coalitiepartijen, Groep de Mos en de VVD, zijn het daarmee eens.
De PVV zegt later pas met een reactie te komen en vindt dat andere partijen voor hun beurt praten met hun wens voor een onderzoek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.