38

Geen opvang meer voor daklozen in Spijkenisse

Alleen nog nachtopvang voor daklozen… Prijs voor nachtopvang gaat omhoog van van 107 euro naar 320 euro.

De gemeente Spijkenisse heeft besloten te stoppen de dagopvang voor dak- en thuislozen. De reden daarvoor is volgens de gemeente dat de opvang te duur is geworden.

Dat meldt RTV Rijnmond. Omdat de opvang te duur is geworden is niet alleen de dagopvang gestopt, maar zijn de prijzen ook omhoog gegaan. En niet zo’n beetje ook: werd een dakloze eerst nog 107 euro gekort op zijn bijstandsuitkering als hij gebruik maakte van de opvang, nu is dat meer dan verdubbeld naar 320 euro. Dat is meer dan een verdubbeling.

Het Leger des Heils is het niet eens met de beslissing van de gemeente en laat weten dat er juist door de crisis steeds meer behoefte is aan de opvang.
Johan Koeman van het Leger des Heils:

Wat moet je als je ziek bent, wat moet je als je nachtdienst hebt en juist overdag een bed nodig hebt. Dat zijn allemaal vragen waar nog niet goed over na is gedacht.

De gemeente Spijkenisse heeft inmiddels laten weten niet inhoudelijk op de kwestie te reageren, maar zegt wel dat ze de effecten van de hogere tarieven gaat onderzoeken. Het Leger des Heils wil snel met Spijkenisse in gesprek over de sluiting van de daklozenopvang overdag.

Bekijk de video op de website van RTV Rijnmond.

CC foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (38)