Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen overgebleven vaccins naar kwetsbaren na ingrijpen Hugo de Jonge

  •  
14-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
MYANMAR - HEALTH - VIRUS

© A health worker holds up a vial of Covishield, AstraZeneca-Oxford's Covid-19 coronavirus vaccine, as they prepare to administer a dose at the Ayeyarwady Covid Center in Yangon on January 27,

In Noord-Limburg werden overgebleven vaccins verdeeld onder kwetsbare mensen die officieel nog niet in aanmerking kwamen voor een prik. Daar komt nu een eind aan, omdat die werkwijze niet de goedkeuring kon wegdragen van Hugo de Jonge. Dat meldt L1.
De demissionaire minister vindt dat de doses die aan het eind van de dag overblijven, naar medewerkers van de vaccinatielocatie, ziekenhuispersoneel en teststraatmedewerkers moeten gaan, zo schrijft hij in een Kamerbrief.
" Eerder kwamen ook mensen uit een medische risicogroep nog in aanmerking voor een overgebleven vaccin. De GGD Limburg-Noord was de enige regionale gezondheidsdienst die dat deed, waardoor tientallen tot een paar honderd mensen met een kwetsbare gezondheid hun vaccinatie eerder kregen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.