Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Geen roos voor Valentijn'

  •  
13-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Rozen_Flod_300.jpg

Natuur en Milieu: 'Verklaar je liefde zonder rozen, want veel rozentelers gebruiken illegale bestrijdingsmiddelen'

Directeur Mirjam de Rijk van Natuur een Milieu roept geliefden op elkaar zondag, op Valentijnsdag, geen rozen te geven. Volgens haar gebruiken veel rozentelers illegale bestrijdingsmiddelen. De Algemene Inspectiedienst zou daarop onvoldoende controleren.
 ‘Verklaar je liefde zonder rozen. Want veel rozentelers gebruiken illegale bestrijdingsmiddelen,’ zegt Mirjam de Rijk, directeur van Natuur en Milieu. De Algemene Inspectiedienst (AID), die de rozenteelt moet controleren, treedt niet op. Zaterdagmiddag 13 februari, de dag voor Valentijnsdag, besteedt het programma Argos op Radio 1 aandacht aan de giftige rozenteelt.
Mensen kunnen bij de bloemist vragen om biologische rozen, maar het is niet waarschijnlijk dat die daar verkocht worden, zegt Mirjam de Rijk. “Verklaar dan je liefde met andere, biologische bloemen, bloemen waarbij geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt.”
Foto: Flickr CC Flod

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.