959

‘Geen seks, geen diploma’

Klokkenluider Jan den Boer doet boekje open over PVV kamerlid Erik Lucassen.

Klokkenluider Jan den Boer in de Ermelose ontuchtzaak doet in de Volkskrant een boekje open over PVV-kamerlid Erik Lucassen en zijn mede-instructeurs.

‘De militaire instructeurs in de Ermelose ontuchtzaak dreigden geen diploma’s te geven aan meisjes die weigerden seks met hen te hebben’ Dat zegt Jan den Boer. Hij was tijdens de affaire humanistisch geestelijk verzorger. Hij kaartte de zaak indertijd aan bij de bataljonscommandant nadat leerlingen hem hadden verteld wat er speelde:

De meerderheid van de instructeurs was integer. Maar er liepen dertig rotzakken rond. In hun compagnieën heerste een sfeer van zware intimidatie. Ze maakten voortdurend seksuele toespelingen. Sommige kaderleden hadden iedere keer een nieuwe neukpop, zoals ze dat noemden. Meisjes van 17 tot 20 jaar werden als speelbal doorgegeven. Instructeurs zeiden tegen leerlingen dat ze hun bek moesten houden, anders zouden ze geen diploma halen. Jongens werden weggepest als ze een relatie hadden met een meisje op wie een kaderlid een oogje had.

Den Boer hoopt dat Lucassen opstapt: “Voor de slachtoffers is het krenkend dat ze via de media steeds met hem worden geconfronteerd.”

Geef een reactie

Laatste reacties (959)