29

Geen Sesamstraat meer op NPO1

Liefhebbers kinderprogramma protesteren op sociale media met onder andere #wieisernietgrootmeegeworden

De NPO1 stopt met het uitzenden van Sesamstraat. In plaats daarvan zal het programma Tijd voor Max (Omroep Max) vanaf 1 januari het tijdslot van 17:00 tot 18:00 vullen. Op sociale media wordt er met verschillende hashtags, waaronder #wieisernietgrootmeegeworden, geprotesteerd.

Het kinderprogramma zal op het themakanaal NPO Zappelin Xtra uitgezonden worden en voor iedereen met digitale televisie en een basispakket beschikbaar zijn. Volgens de NPO zouden kinderen ‘steeds meer op een andere manier naar programma’s kijken’ door bijvoorbeeld het downloaden van apps. 

Op sociale media roept het nieuws veel jeugdsentiment en reacties op. Mensen protesteren met de hashtags #wieisernietgrootgeworden, #sesamstraatmoetblijven en zelfs #jesuispino is de revue gepasseerd. Hieronder een verzameling. 

Update:

Bert en Ernie uiten op Radio 1 hun zorgen over de beslissing van de NPO. Luister hier de uitzending terug. 

Bert: “Ik vind het een enorm schandaal. Het is gewoon kinderhaat. Dus ik vind het heel gemeen van ze. Maar het heeft wel gevolgen, want ik denk dat er wel ontslagen gaan vallen…Als je het plan niet ter discussie durft te stellen, dan deug je niet voor je functie; dan moet je opstappen uit jezelf. Je moet alles ter discussie durven stellen. Als er een hele grote demonstratie komt en de mensen willen het opengooien, dan kan je niet als publieke omroep zeggen, Sodemieter op, klootzakken, wij trekken ons niks van jullie gelul aan, wij gaan onze eigen weg als kleine dictators.

Ernie: “Ik vind het dom en kortzichtig om het programma, wat voor veel mensen zoveel betekent, van het open net af te halen… Het is [qua uitzendtijden] een rommeltje geworden. Er lijkt doelbewust toegewerkt naar een situatie dat het steeds minder bekeken werd.” 

cc foto: seeminglee

Geef een reactie

Laatste reacties (29)