69

Geen uitdagers voor Samsom

Frans Timmermans opnieuw verkiesbaar. Ook Joop-opiniemaker Sander Terphuis wil op de PvdA-lijst

Niemand heeft zich gemeld voor het lijsttrekkerschap van de PvdA, zo schrijft de Volkskrant vandaag. Een woordvoerder van het partijbureau bevestigt dat. Concurrenten van Diederik Samsom hadden tot 12 uur vandaag de tijd om zich te melden. Wéér een interne verkiezing zou het imago van de partij geen goed doen.

Na het vertrek van partijleider Job Cohen kozen PvdA-leden in februari een nieuwe leider. Samsom won toen ruim van concurrenten Ronald Plasterk, Martijn van Dam, Nebahat Albayrak en Lutz Jacobi.

Partijvoorzitter Hans Spekman wilde bij nieuwe verkiezingen het partijleiderschap van de PvdA voorleggen aan heel Nederland. Na de val van het Catshuis kwam hij daar al snel op terug, er zou te weinig tijd zijn voor open verkiezingen, zo meldt de Volkskrant.

Kandidaten voor de kieslijst van de PvdA konden zich tot vandaag om 12.00 aanmelden. De afgelopen dagen liet een aantal Kamerleden – Nebahat Albayrak, Gerdi Verbeet – al weten zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen. Frans Timmermans gaat wel nog een keer voor het Tweede Kamerlidmaatschap, zo laat hij via Facebook weten:

Wat ik u nog moest vertellen: het besluit is unaniem en met enthousiasme genomen. Ik stel mij kandidaat voor de kamerlijst. Het is uiteraard aan de PvdA om te besluiten of zij mij ook op die lijst wil zetten.

Ook jurist en Joop-opiniemaker Sander Terphuis stelt zich kandidaat. Op Twitter zegt hij:

Met volle overtuiging heb ik mij kandidaat gesteld. Kamerlidmaatschap als een roeping #PvdA

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (69)