Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen versoepeling coronamaatregelen, avondklok blijft

  •  
21-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Netherlands Ministers consult about corona crisis

© Minister Hugo de Jonge of Health, Welfare and Sport (CDA) and Prime Minister Mark Rutte arrive at the Catshuis for a consultation about the corona measures. Multiple members of the resigning

Er komt voorlopig geen versoepeling van de coronamaatregelen. Dat is de uitkomst van het Catshuisoverleg deze zondag onder leiding van demissionair premier Mark Rutte. Ook de avondklok wordt voorlopig niet afgeschaft, zo melden bronnen in Den Haag.
Twee weken geleden hintten Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid nog op versoepelingen vanaf 31 maart. Die zouden bijvoorbeeld inhouden dat de terrassen open mogen en dat het hoger onderwijs weer fysiek les mag geven. Gezien de opnieuw stijgende besmettingscijfers willen de bewindslieden daar nu nog niets van weten. Ook verschillende leden van het Outbreak Management Team (OMT) lieten de afgelopen dagen al doorschemeren geen voorstander te zijn van versoepelingen.
Hoewel er dus geen versoepelingen komen, worden de maatregelen ook niet verder aangescherpt. De komende dagen wordt er nog vergaderd over de coronacijfers en de maatregelen. Dinsdagavond is er een nieuwe persconferentie van Rutte en De Jonge.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.