Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen vluchtelingen helpen, zet dan ook geen kerststal, zegt Italiaanse priester

  •  
04-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
birth-of-jesus-1150128_640
Een traditionele Italiaanse opfleuring van het kerstfeest is de kerststal. Als symbool voor de ontheemde die onderdak zoekt is het een belangrijk element in Italiaanse huiskamers tijdens de maand december. De priester Luca Favarin uit Padova, bij Venetië, roept echter op dit jaar geen stal op te tuigen. “Een kerststal zetten is vandaag de dag hypocriet,” zegt hij. “De kerststal is het symbool van een vluchteling die onderdak zoekt en krijgt in een schuur. De beeldjes uitstallen en een kruisteken maken voor het kindje Jezus terwijl je in het echte leven exact het tegenovergestelde doet, vind ik verwerpelijk.”
Het kwam hem op veel kritiek te staan in het door de antimigratiepartijen Lega en de Vijfsterrenbeweging geregeerde land. Onderstaande tweet illustreert het punt dat Favarin wil maken, waarbij een vluchteling niet welkom wordt geheten, maar wordt gezien als onderdeel van ‘een invasie:’
Op de Facebook-pagina van Favarin kwamen ook veel reacties binnen:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.