Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen VVD'ers meer op Justitie en hoe DENK journalisten pakt

  •  
08-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bij De Nieuws BV ging het in de politieke rubriek Oh Oh Den Haag natuurlijk over het zoveelste justitiedebat. Peter Kee, parlementair redacteur bij Pauw, geeft inzicht in hoe de oppositiefracties een strategie hebben afgesproken om minister Van der Steur aan te pakken. Overigens zonder dat die partijen uit zijn op de val van de minister. Dat laatste bevreemdt Francisco van Jole, eindredacteur van Joop. Hij stelt dat de laatste onthullingen , over hoe Van der Steur als Kamerlid zijn voorganger Opstelten heef geholpen, een praktijk tonen die in strijd is met alle democratische principes. Volgens Van Jole maakt de VVD zo’n potje van het departement dat een harde aanpak op z’n plaats is: de komende acht jaar geen VVD’ers meer op Justitie.
Daarna kwam een opmerkelijke actie van DENK aan de orde. Kee werd samen met zijn collega’s op de Facebookpagina van DENK tentoongesteld met de vraag wie van hen zich bij de partij zou moeten voegen. Volgens een ludiek grapje om publiciteit te genereren. Volgens Van Jole een populistische actie die rechtstreeks van Erdogan is afgekeken en bedoeld om de aanhang op te zetten tegen de media.

Meer over:

denk, vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.