Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'GeenStijl bant banner die spot drijft met controverse'

  •  
12-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
gs
De omstreden website GeenStijl heeft een banner verbannen die de spot drijft met de controverse rond het adverteren op de site. Dat beweert de getroffen adverteerder, uitgeverij Pool Worldwide, in een persbericht:
"Nadat afgelopen week een aantal adverteerders wegliepen is GeenStijl nu zelf begonnen met het blokkeren van banners. Een inhaak banner van De Gladiool is binnen twee uur van de site verbannen. De Gladiool haakte in op de controverse rondom seksisme op Geenstijl en Dumpert en nodigde in de banners de Belastingdienst, Grolsch, Hak, Defensie, KWF en WWF uit om dan maar op De Gladiool te adverteren. De banner zelf klikte door naar een artikel van Tofik Dibi over seksisme: https://degladiool.nl/nachtmerries2. Deze actie schoot bij GeenStijl in het verkeerde keelgat en het lijkt dat een van de grootste pestkoppen van het Nederlandse internet zelf niet tegen plagen kan."
Pool is uitgever van de satirische site De Gladiool.
De stunt haakt aan bij de zelfverdedigingsactie die ruim 130 vrouwelijke journalisten en opiniemakers organiseerden tegen het virulente seksisme van GeenStijl. Zij vroegen zich in een open brief af of adverteerders die de site financieren zich ook bewust zijn van de gewelddadige fantasieën die er gecultiveerd worden.
Een bericht dat is gedeeld door @degladiool op 11 Mei 2017 om 2:06 PDT

Meer over:

geenstijl, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.