41

GeenStijl-‘lezers’ trappen in onzin bericht over onteigening Gorinchem wegens AZC

Man zou huis uitgezet worden om ruimte te moeten maken voor asielzoekers en moskee, is 'grap'

Een bericht op GeenStijl, over een man die zijn huis uitgezet zou worden, om plaats te moeten maken voor een AZC en een moskee, doet de gemoederen hoog oplopen. Hoewel het bericht een grap is, trappen talloze GeenStijl-‘lezers’ erin.

Op Twitter wordt opgeroepen varkenslijken te begraven in Gorinchem, op GeenStijl zelf wil een reageerder vluchten voor vluchtelingen, terwijl een ander oproept tot verzet: “Dat uitschot en al hun zielige vluchtelingen met pek en veren het land uitdagen… richting Mekka.”

In werkelijkheid gaat Gorinchem vluchtelingen opvangen in het voormalige Wellantcollege in de Lingewijk, in het kantoor van de Belastingdienst en in het voormalige gebouw van Jeugd en Gezin. In totaal gaat het om 300 vluchtelingen die er tussen de 6 en 12 maanden zullen verblijven.

Vluchtelingen die naar Nederland vluchten hebben een imagoprobleem. Niet omdat het vervelende lui zijn, maar omdat de berichtgeving vaak ingegeven is door onzin, die linea recta uit de onderbuik komt en waar geen mallemoer van klopt. Of ‘grappig’ bedoeld.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)