174

GeenStijl niet welkom bij nieuwe eigenaar TMG: ‘Er zijn grenzen’

Voor het racisme en seksisme van weblog GeenStijl is binnen de Telegraaf Media Groep (TMG) geen plek meer. Dat zegt topman Gert Ysebaert van het Vlaamse Mediahuis, de nieuwe eigenaar van TMG, zaterdag in de Volkskrant. Hij wil het weblog afstoten of verkopen, samen met het aanverwante Dumpert.

Sinds afgelopen donderdag heeft het Mediahuis TMG officieel in handen. Ysebaert zegt de teksten van GeenStijl, zoals de vraag of de lezers van het blog een kritische journaliste ‘zouden doen’. Na het stellen van die vraag door redacteur en GeenPeil-voorzitter Bart Nijman, schrijvend onder het pseudoniem Van Rossem, werd de journaliste in de reactievelden bedolven onder de verkrachtingsfantasieën van lezers.

Mijn persoonlijke visie is dat Mediahuis allicht niet de groep is waar GeenStijl zich verder zal ontwikkelen. Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn.

Of GeenStijl daadwerkelijk wordt afgestoten is niet aan Ysebaert zelf, zo laat hij wel weten. Daar zal het bestuur over moeten beslissen. Maar volgens de topman past het weblog niet in de toekomstvisie van het Mediahuis, dat onder meer eigenaar is van NRC en de Belgische krant De Standaard:

We willen ons concentreren op professionele journalistiek en daar hoort een bepaalde ethiek bij. We zijn geen moraalridders, maar er zijn grenzen.

Beeld: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (174)