Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geenstijl opent jacht op Abdelkader Benali

  •  
06-01-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
benali_300.jpg
Schrijver over de tsumani aan haat die hij over zich heen kreeg
Bij Geenstijl maken ze er een sport van om de zaken te verdraaien waarbij het altijd een raadsel is of er sprake is van opzet of een gebrek aan begrijpend vermogen. Dit weekend werd de schrijver Abdelkader Benali daar slachtoffer van.
In een interview met Het Parool sprak Abdelkader Benali zijn bewondering uit voor Hans Teeuwen. Maar het is niet alleen maar hallelujah. Dat Teeuwen nogal gebeten is op de islam vindt Benali minder. Niet alleen vanwege het geloof maar ook omdat het gevaarlijk is. Hij zegt:
Hij vindt dat hij een oorlog tegen de islam voert. Prima, maar dan kun je tegen de verkeerde aanlopen. Dat is geen reden om die oorlog niet te voeren, maar er kan een gek opstaan en – páf. Ik zou vooral in Oud-Zuid blijven als ik hem was.
Het is geen waarschuwing en al helemaal geen bedreiging maar meer een constatering in de orde van ‘geen hup Ajax roepen in Vak S’. De redacteur van Geenstijl zag niettemin de mogelijkheid de woorden van Benali tot een intimidatiepoging te framen – het idee alleen al is te belachelijk voor woorden – en te spreken van een ‘fatwa’. Zo’n alarmkreet op de professionele kwetssite is voor de minder onderlegden en bijtgrage reaguurders reden om los te gaan tegen de persoon in kwestie. Benali werd zo bedolven onder haat dat hij bij nader inzien de uitspraak niet zou herhalen. Of toch wel, maar. En daar gaat het Geenstijl vaak om: andersdenkenden en critici het zwijgen opleggen. In het BNN-VARA programma De Nieuws BV op Radio 1 deed Benali zijn relaas en geeft een toelichting.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.