80

Geenstijl verontwaardigd over eigen ebola-opmerking

Genocide-droomwens Le Pen was vorige maand nog suggestie redacteur

De website Geenstijl voegde zich donderdag bij het koor afwijzende reacties over de genocide-suggestie die PVV-bondgenoot Le Pen maakte. De Europarlementariër van het Front National stelde dat de uitbraak van het dodelijk Ebola-virus in West-Afrika het ‘migrantenprobleem’ kan ‘oplossen’.

Le Pen verkondigde deze week in Marseille: “Monsieur Ebola kan dat in 3 maanden voor ons oplossen. Het is nog niet te laat, het is nog altijd niet te laat.” Die droomwens om met een biologisch wapen genocide te laten plegen, leidde alom tot afkeuring en veroordeling. Zelfs op de website Geenstijl, die grotendeels draait op mensen die zich graag amuseren met racistische opmerkingen. Redacteur ‘van Rossem’ schreef:

BEDANKT, OUWE LE PEN! Heeft Geert Wilders maandenlang overal waar hij maar kon geroepen, getwitterd & gesms’t dat l’ouwe Le Pen géén antisemiet is, en géén Holocaustontkenner, en dat-ie eigenlijk niks meer te zeggen heeft in het Front National, en dat zijn dochter een lief meiske is. Komt die ouwe gek een dag, 1 DAG, voor de Europese Verkiezingen met een *kuch* dubieuze oplossing voor het Europese asiel- immigratieprobleem. (…)  Heau, heau, heau, monseigneur Le Pen. Ga zelf eens deaud. Misschien dat een Arabier met Monseigneur MERS even kan hoesten in his general direction.

De geuite verontwaardiging van de site is op z’n zachtst gezegd opvallend omdat collega-redacteur Annabel Nanninga een maand eerder precies hetzelfde als Le Pen beweerde in een artikel toen haar de schrik om het hart sloeg omdat een groep Afrikanen met gammele bootjes Italië hadden bereikt:

Fort Europa en de Verenigde Burchten van Amerika gaan vroeg of laat bezwijken onder de druk, en voordat dat gebeurt betalen heel wat sloebers met hun leven voor een plekkie aan de goede kant van de grens. Wat gaan we er aan doen, mensen? Rijkdom verherverdelen, rigoureuze geboortebeperking, hopen dat de ebola een beetje doorpakt, zeg het maar. Eén bootvluchteling maakt nog geen mondiale crisis, maar vierduizend in twee dagen: het seizoen is begonnen.

Precies dezelfde wens, net iets anders geformuleerd. De site koketteert graag met bekende figuren die Geenstijl zouden lezen. Ze kunnen er nu een aan toevoegen: Le Pen is fan.

foto: Geenstijl-redacteur Annabel Nanninga op vakantie in Griekenland
HT: Rob van Kan

Geef een reactie

Laatste reacties (80)