73

GeenStijl veroordeeld

Website volgens rechter schuldig aan veroorzaken 'psychische schade'

De website GeenStijl is door de rechter veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 10.000 euro aan een studente die door de website ‘voor de lol’opzettelijk is venederd

Dat schrijft de NRC vandaag in de papieren editie van de krant. De uitspraak dateert al van augustus, maar is gisteren pas gepubliceerd. De studente had bij de website bezwaar gemaakt tegen een filmpje waarin zij te zien was, dat vergezeld ging van ‘denigrerende en vernederende teksten’. Als reactie publiceerde GeenStijl de video met de tekst: ‘Dan kun je het krijgen ook’. 

Kort na de affaire kreeg de studente een eetstoornis, waarvoor ze behandeld moest worden. De rechtbank achtte bewezen dat ze door de affaire psychische schade heeft opgelopen en dat de website had moeten weten dat haar eer en goede naam zouden worden aangetast.

GeenStijl verweerde zich door te stellen daat dit een kwestie is ‘die men snel vergeet’ en waar ‘niet te zwaar aan wordt getild’. De rechtbank heeft dat verweer naar de prullenbak verwezen. 

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (73)