17

‘Geert Wilders werkt samen met griezels voor het geld’

Minister Lodewijk Asscher vindt dé verklaring voor samenwerking PVV met onder meer le Front National

De PVV werkt in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen samen met een aantal enge extreem-rechtse partijen, waaronder het Franse Front National, ooit opgericht door antisemiet Jean-Marie le Pen en FPÖ. Waarom Wilders, zelfs na kritiek vanuit Joodse kring, toch volhardt in de samenwerking mag Joost weten. Uit onderzoek van de NOS bleek bovendien dat de partij zelden hetzelfde stemt als de coalitiepartijen waarmee het wil samenwerken.

In het radioprogramma Dit is de dag zegt minister Asscher wel een vermoeden te hebben: het gaat de PVV alleen maar om het geld. De keiharde pegels, daar is het Wilders om te doen. Fracties in het Europarlement krijgen namelijk meer budget naarmate ze groter zijn.

Wilders houdt overigens vol dat zijn partij niet samenwerkt met Jean-Marie le Pen, maar zijn dochter die de partij nu leidt, Marine le Pen. Desalniettemin staat Jean-Marie op de lijst voor Front National en is de kans groot dat hij straks in het Europarlement komt te zitten. Wie weet zelfs direct naast één van de PVV-gezanten.

Asscher zegt in het radioprogramma:

Dat Geert Wilders in Europa omwille van het geld gaat samenwerken met Front National is gewoon laf gedrag. En het is ook laf dat hij zich niet wil verantwoorden daarvoor.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)