2

Gegevens 174 duizend Nederlandse Uber-gebruikers gestolen bij hack

De privégegevens van naar schatting 174.000 Nederlandse gebruikers van de taxidienst Uber zijn buitgemaakt bij de grote hack in 2016. Dat meldt RTL. Het gaat daarbij om volledige namen, e‑mailadressen en mobiele telefoonnummers. Volgens de ‘externe forensische experts’ van Uber is er vooralsnog geen bewijs dat ook andere gegevens zijn gestolen, zoals ritten, creditcardnummers of bankrekeningnummers.

Volgens een woordvoerder van Uber hoeven slachtoffers zelf geen verdere actie te ondernemen: ‘Er is geen bewijs voor fraude of misbruik dat verband houdt met dit incident’. Uber zal de getroffen accounts de komende tijd extra monitoren.

In 2016 werd Uber gehackt door een vermoedelijk 20-jarige jongen. Uber zou de jongen vervolgens 100.000 euro hebben betaald om zijn mond te houden over de hack. Ook wilde het bedrijf de jongen niet aanklagen, omdat de jongen nog thuis woonde en zijn moeder hielp de rekeningen te betalen. Na het aantreden van een nieuwe CEO bij Uber werd de hack alsnog bekendgemaakt.

cc-foto: Jason Tester

Geef een reactie

Laatste reacties (2)