20

Gegevens op mobiele telefoon verre van veilig

Update: VVD pleit voor iPhone-vrije overheid... iPhones slaan lokaties gebruiker op en politie Michigan download alle gegevens van mobiele telefoons van willekeurig aangehouden automobilisten

Update 16.30: De VVD wil dat de overheid de iPhone tijdelijk afzweert. Uit Kamervragen van Ard van der Steur en Afke Schaart blijkt dat de partij het onacceptabel vindt dat de iPhone de locatie altijd logt. ze willen dat consumenten voortaan worden gewaarschuwd bij de aankoop van Apple-producten dat de locatie altijd wordt opgeslagen. Ook willen ze dat de Consumentenautoriteit en het College ter Berscherming Persoonsgegevens met een advies komt over door de Regering te nemen maatregelen.

De politie in de Amerikaanse staat Michigan gebruikt sinds kort apparaten die in staat zijn alle informatie uit een mobiele telefoon te halen. Ze doen dat bij willekeurige aanhoudingen. Vandaag werd eveneens bekend dat de iPhone opslaat waar je bent geweest.

Het Amerikaanse apparaat is portable en is in staat informatie uit de meest uiteenlopende telefoons te halen, zelfs als dat met een wachtwoord is beveiligd. De politie van Michigan gebruikt het apparaat nu bij automobilisten die aan de kant worden gezet, ook als ze niet van een misdrijf worden verdacht. Lees meer bij Cnet.com.

The Guardian meldt vandaag dat iPhones de lokatie van de gebruiker opslaan. Iedereen met toegang tot de telefoon kan daarmee zien waar de gebruiker de laatste tijd is geweest. Niet bekend is of de politie van Michigan al iPhones heeft leeggehaald.

Webwereld: VVD: Overheid moet tijdelijk iPhone afzweren

Geef een reactie

Laatste reacties (20)