Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geheime oorlog: Turkije en Iran bombarderen Koerdisch Irak

  •  
17-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
robot_300_01.jpg

Dorpelingen in het gebied klem tussen de strijdende partijen

Met het oog op de komende terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak voeren Iran en Turkije hun bombardementen op het Koerdisch verzet in de bergen op. Ze willen zo voorkomen dat de PKK de situatie aangrijpt om een Groot-Koerdistan dichterbij te brengen. De dorpelingen in het gebied zitten klem tussen de strijdende partijen. Dat meldt de Belgische krant de Standaard vrijdag in een reportage.
De correspondent van de Standaard beschrijft hoe de dorpelingen in het gebied klem zitten tussen Koerdische verzetsstrijders en de politiek. De PKK en haar zusterorganisatoe PJAK strijden voor een Groot-Koerdistan in Iran, Irak, Turkije en Syrië. Iran en Turkije bestoken de grensdorpen in de autonome Koerdische regio van Irak al jaren om PKK en PJAK te verjagen, en te voorkomen dat de dorpelingen hun strijders van voedsel en onderdak voorzien. Sinds kort gebeurt dat bijna dagelijks.
Lees de hele reportage bij de Standaard: “Hier leven we in een hel”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.