79

Geheimen nekken minister Schippers niet

Schippers heeft willens en wetens verkeerde informatie gegeven over kosten Olympische Spelen... Motie van wantrouwen toch verworpen

De SP heeft het vertrouwen in minister Schippers (Volksgezondheid) opgezegd. De partij vindt dat de minister de Kamer willens en wetens onjuist heeft geïnformeerd over de kosten van het organiseren van de Olympische Spelen. Kamerlid Renske Leijten diende dinsdag een motie van wantrouwen in tegen de minister. Deze werd uiteindelijk door de Kamer verworpen. De conclusie van Leijten is dat Schippers de Kamer bewust onjuist heeft geïnformeerd en tot twee maal geheimen heeft gehouden.


De motie van Leijten werd mede ingediend door de Partij voor de Dieren en kreeg steun van GroenLinks en de PvdA. Tijdens het debat in de Tweede Kamer gaf Schippers dinsdag toe dat ze verdere verhitte discussies over mogelijke kosten bij het binnenhalen van de Olympische Spelen van 2028 wilde voorkomen. Ze beloofde de Kamer uitgebreider te informeren over de verwachte kosten en baten in de verschillende scenario’s.

RTL-Nieuws onthulde vorig week documenten waaruit blijkt dat ambtenaren Schippers verzochten niet aan de Kamer de melden dat de organisatie van de Olympische Spelen in het negatiefste scenario tegen 8 miljard euro zou lopen. Schippers zou de informatie moeten achterhouden om te voorkomen politiek draagvlak te verliezen.

Trouw: SP zegt vertrouwen op in minister Schippers
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (79)