33

Geïrriteerde Rouvoet ontkent homo-taboes

Update 19:00 Homo's niet blij met weigering van minister om homo-emanicipatie over te nemen... 15:33 Van Bijsterveldt (CDA) doet homo-zaken… [Video] vragen over Gay Pride wekken zichtbaar wrevel bij demissionair ChristenUnie-minister

Parlementair journalist Frits Wester van RTL confronteerde demissionair minister Rouvoet met vragen van Twitteraars over zijn positie ten aanzien van homovraagstukken. Dat stelde de laatste niet op prijs.


Wester legde Rouvoet de vraag voor of hij ook de portefeuille homo-emancipatie overneemt van afgetreden PvdA-minister van OC&W Ronald Plasterk. Rouvoet ontweek een antwoord door te zeggen dat daar nog geen beslissingen over zijn genomen. Bij doorvragen ontkende hij dat de portefeuille een taboe zou vormen, homoseksualiteit was voor zijn partij geen probleem beweerde hij zelfs. Wester wees er fijntjes op dat kandidaten bij de ChristenUnie dat anders ervaren.

Vervolgens wilde Wester weten hoe het dan zit met de boot van het ministerie van OC&W bij de aanstaande Gay Pride in Amsterdam. Die vraag vervulde Rouvoet met weerzin. Hij antwoordde dat hij helemaal geen tijd heeft voor dat soort kwesties en dat hij het liever over andere onderwerpen wil hebben, zoals de financiële crisis.

Bekijk hier het hele gesprek op RTL-Z

Update 15:30 Het ANP meldt dat demissionair CDA-staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) de taken van de afgetreden Plasterk overneemt. “Dat betekent dat ze zich de komende tijd ook onder meer bezighoudt met homo-emancipatie.”

Update 19.00: Het feit dat niet Rouvoet, maar Van Bijsterveldt de homo-emancipatie gaat doen, heeft tot afkeurende reacties geleid in de homogemeenschap. Dit meldt De Volkskrant

Geef een reactie

Laatste reacties (33)