Laatste update 14:46
59

“Geld moet weer van ons allemaal worden”

Banken zouden niet de macht mogen hebben zelf geld uit de lucht te toveren. Geld moet dan ook weer van ons allemaal worden, zo luidde het pleidooi van stichting Ons Geld en De Verleiders, een theatergezelschap dat een burgerinitiatief startte om de overheid in beweging te krijgen. De mensen achter de boodschap, de acteurs Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket, Leopold Witte en Pierre Bokma, reageerden zonder een zieke Bokma in De Wereld Draait Door op een nieuw rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). De Raad doet daarin aanbevelingen voor hervormingen van ons geldstelsel. Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de oproep van De Verleiders en sluit grotendeels aan op wat zij beogen.

Met de belangrijkste aanbeveling van de acteurs, banken de macht uit handen nemen zelf geld te kunnen maken, ging de WRR echter niet mee. Bij De Wereld Draait Door leggen de acteurs uit dat die keuze vooral moet worden gezien als een springplank naar meer. George van Houts breekt aan het einde nog een lans voor een terugkeer van de Postbank en vertelt ook waarom dat goed zou zijn.

Robert Went, verbonden aan het WRR, tweette onderstaande video die werd getoond tijdens de presentatie van het rapport aan minister Hoekstra van Financiën:

Waar het allemaal mee begon was de voorstelling ‘Door de bank genomen.’ Van Houts spreekt in onderstaand filmpje een vooraankondiging in. Wellicht komt er een vervolg op deze voorstelling om bewustwording in gang te zetten, lieten De Verleiders weten in De Wereld Draait Door.

Geef een reactie

Laatste reacties (59)